Zrazy cielęce z sosem szałwiowym w asyście słodkich ziemniaków z grillowanymi szparagami

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWe wtorek w bielskim Zespole Szkół Gastronomicznych i Handlowych trwały kuchenne zmagania w ramach IV Bielskiego Regionalnego Konkursu Kulinarnego „Finezja smaku potraw z cielęciny”. W szranki o tytuł najlepszego kuchmistrza, który przyrządzi najpyszniejszą cielęcinę, stanęło szesnastu młodych kucharzy z Cieszyna, Żywca, Bielska-Białej, Wisły, Krakowa, Bydgoszczy, Rybnika, Jastrzębia Zdroju, Wodzisławia Śląskiego oraz Gliwic. W kuchennych zmaganiach wziął także udział uczeń klasy IIIK Powiatowego Zespołu Nr 10 Szkół Mechaniczno-Elektrycznych im. M. Kopernika w Kętach, który swoimi umiejętnościami technicznymi wywalczył wysoką pozycję.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Młodzież była oceniana przez profesjonalnych jurorów. Pod ich „fachowym okiem” mogli zaprezentować swoje zdolności.

Kulinarnym zmaganiom towarzyszył także niebywały spektakl – kuchni molekularnej w wykonaniu Jean’a  Bos’a twórcy Akademii Kuchni Molekularnej w Polsce.

Źródło:
Dyrekcja Powiatowego Zespołu Nr 10
Szkół Mechaniczno- Elektrycznych
im. M. Kopernika w Kętach

Ten wpis został opublikowany w kategorii Aktualności, Inne, Społeczne, Wydarzenia i oznaczony tagami , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Czas na wpisanie wyniku operacji minął. Proszę przeładować CAPTCHA za pomocą ikonki (strzałki).

*